Gastspreker Johan van Tiel

Het doel van de vrijdag is dat de deelnemers aan de opleiding “onbeperkt zelfstandig” de koppeling zien en beleven tussen de theorie van de afgelopen week en het praktische nut hiervan. Dit wordt gedaan door het uitnodigen van een gastspreker.

Er worden drie zaken van de gastspreker verwacht:

1. De gastspreker presenteert zichzelf en geeft aan wie hij of zij is, hoe en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt en welke gevolgen dit heeft gehad. Met andere woorden; het delen van succesverhalen, maar ook welke zaken zijn fout gegaan. Wat waren hiervan de redenen en welke les is hieruit geleerd?
2. De gastspreker bevraagt de deelnemers en geeft opbouwende terugkoppeling op hun plannen.
3. De gastspreker stelt zijn netwerk open op het moment dat de deelnemers als zelfstandig ondernemer van start gaan.

 

7 oktober 2016: Opleiding onbeperkt zelfstandig

Gastspreker is Johan van Tiel van Kwalipro ( http://www.kwalipro.nl/  )

Het thema van deze week was “Regel je financiën.” Deze middag was op locatie bij de Rabobank.

Johan is 37 jaar. Hij is begonnen bij de Rabobank en heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot leidinggevende. In 2015 is hij gestart als zelfstandig ondernemer. Vanuit zijn passie om mensen te (helpen) ontwikkelen is hij training en coaching bureau Kwalipro begonnen.

Volgens Johan onderscheiden zijn trainingen zich doordat hij deelnemers de „pijn” van hun eigen praktijk laat ervaren maar ook het „vertrouwen” dat het anders kan.

De trainingen zijn interactief van opzet en gericht op „intrainen”.  Je gaat dus vooral aan de slag in plaats van veel tijd te besteden aan luisteren naar een theoretisch verhaal. Daardoor verander je je gedrag veel sneller.

Aan de hand van leuke video’s geeft hij voorbeelden hoe kinderen kijken naar het bankwezen en zij aangeven waar nog veel kansen liggen voor banken om hun klantvriendelijkheid te vergroten.

De deelnemers vonden het leuk om bij de Rabobank IJsseldelta te gast te zijn geweest. Ze hebben weer iets meer inzicht in de financiële wereld gekregen.

 

 De tips van Johan:

 Blijf jezelf, daarmee kun je je onderscheiden!
 Accepteer onrust als ondernemer
 Zorg voor een website en huisstijl die uitstralen wie jij bent!
 Luister naar je hart en niet je hoofd
 Gebruik de kracht van een netwerk