Ondernemen met autisme

Werken kan lastig zijn voor mensen met autisme. Een groot deel van hen heeft daarom geen betaalde baan. Het zelfstandig ondernemerschap kan uitkomst bieden. Dit bleek gisteren (29-11-2018) tijdens een interessante bijeenkomst in Amsterdam. Hier waren ondernemers met autisme bij elkaar om hun ervaringen te delen.

Een eigen bedrijf kan mensen met autisme kansen bieden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld zelf hun werktijden en de inrichting van hun werkplek bepalen. Ook hebben zij zo meer invloed op sociale interactie met klanten of collega’s – iets dat relatief veel energie kost. Op deze manier kan overprikkeling worden voorkomen.
Tijdens de bijeenkomst werden ook aandachtspunten genoemd, zoals timemanagement, perfectionisme en omgaan met kritiek. Ook is het belangrijk te weten waar je grenzen liggen en welk werk je beter kunt uitbesteden. Naast meer algemene ondernemersvaardigheden was het verdelen van energie een terugkerend punt.

Ondernemers met autisme weten elkaar online goed te vinden. Lastiger blijkt het te zijn om in levende lijve te netwerken, bijvoorbeeld voor de acquisitie van nieuwe opdrachten. Toch gaven deelnemers aan behoefte te hebben aan netwerkbijeenkomsten om met elkaar in contact te komen. 

Bron: https://www.medicalfacts.nl/2018/11/30/ondernemend-met-autisme/