Klik op het plaatje om de film te starten.

Wat zeggen anderen?

 

 “Onbeperkt Zelfstandig is een heel mooi initiatief om mensen die veel talenten en ook beperkingen hebben, te begeleiden naar zelfstandig ondernemerschap. Dit gebeurt in de vorm van jobcreation. Er zijn zeer goede resultaten geboekt".  Sanne Wolf - Hoofd Re-integratie Gemeente Zwolle

 

  Op jouw mogelijkheden vertrouwen!

Op 22 november 2018 behaalde Malou Vercammen haar Certificaat Ondernemerschap. “Ik heb het traject gevolgd bij Bijzonder Ondernemen, wat bij het UWV valt onder Werkfit Maken. Het UWV heeft dit dan ook bekostigd. Het traject is mij erg goed bevallen. Ondernemen was voor mij helemaal nieuw en wist niet waar ik moest beginnen als ik een eigen bedrijf wilde starten.”

Dromen

Malou droomde al langer van het ondernemerschap, maar had geen idee waar ze moest beginnen en wat er allemaal bij komt kijken. ”Tijdens het traject ga je eerst bekijken of ondernemen wel echt iets voor je is en of je wel helder voor ogen hebt wat je wil gaan doen. Dit vond ik erg fijn, omdat ik soms nog twijfelde of het iets voor me was. Mijn idee had ik al wel aardig duidelijk, maar dit is alleen maar duidelijker geworden en kon ik met de begeleiding ook concreter maken. Daarna ga je echt je onderneming vormgeven en opzetten".

Online coaching

Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen opereert landelijk. Dat hoeft geen belemmering te zijn voor het begeleiden van klanten door heel Nederland. Wanneer de klant het op prijs stelt, vindt de coaching plaats bij de klant thuis of in de buurt. Veel klanten met een lichamelijke beperking vinden het echter fijn om coaching via video te doen. Op die manier hoeven ze niet te reizen en ook geen mensen in privé omgeving te ontvangen. “Ik kreeg elke online sessie opdrachten die ik uit moest werken en die gingen we dan in de volgende sessie bespreken. Dit was fijn, omdat het dan erg gestructureerd is en ik zeker wist dat ik niks zou vergeten.”

Zelfvertrouwen

De onderneming die Malou gedurende het traject gestart is, heet: Malou Vercammen - Op jouw mogelijkheden vertrouwen! Het traject heeft haar geholpen om de juiste keuzes te maken. Ondernemerschap begint immers met focus. Zoveel ideeën maar niet weten waar je moet beginnen. “Door het traject heb ik over alles nagedacht waar je over na moet denken, voordat je kunt starten en doordat dit steeds duidelijker voor mij werd, kon ik mijn ondernemingsplan gaan schrijven en kreeg ik gaandeweg ook meer zelfvertrouwen. Ik ben hierdoor erg gegroeid in mijn ontwikkeling en sta nu helemaal achter mijn keuze en mijn bedrijf. Alleen zou ik nu nog verdwaald zijn en niet weten wat ik allemaal moet regelen en nu ben ik klaar om te starten.“.

De onderneming van Malou is online te vinden via www.malouvercammen.nl

Meer weten over de mogelijkheden bij Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen? Mail naar info@bijzonderondernemen.nl voor een vrijblijvende afspraak.


   
Daan van de Konijnenburg - Daan Vitaal

"EBO heeft mij gecoacht in de start van mijn eigen coaching praktijk. Ik heb dit als zeer prettig en helpend ervaren.

Aan de ene kant kreeg ik steeds een spiegel voor hoe ik mijn bedrijf laat groeien, waarbij ik door de coaching steeds ook stilstond bij de kleine successen en mijn eigen uitdaging.

Daarbij hebben ze mij gesteund in het doen van nog een coachopleiding en mede gezorgd dat het UWV deze heeft vergoed.

Bovenal kreeg ik van de coaches veel vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ik heb geleerd dat steeds een kleine stap vooruit ook nog steeds vooruit is.

Ik ben daarnaast geholpen om helderheid te krijgen in hoe ik met productiviteit en time-/taskmanagement om kan gaan.

Inmiddels sta ik al een tijdje financieel op eigen benen en het ziet er naar uit dat mijn bedrijven blijven groeien! Zeer tevreden over wat EBO voor mij heeft betekend!"

De onderneming van Daan is online te vinden via www.daanvitaal.nl

Meer weten over de mogelijkheden bij Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen? Mail naar info@bijzonderondernemen.nl voor een vrijblijvende afspraak. 
 Marchienes Jansen - VinhoBio wijnen

Inmiddels heb ik iets minder dan 10 maal verspreid over 2 jaren coaching van Rob mogen genieten. Genieten is hier het juiste woord, omdat ons treffen aangenaam, leerzaam en bevestigend is waar het gaat om persoonlijke groei en groei van mijn bedrijf Vinho Bio. 

Lang was ik in het onderwijs werkzaam en door persoonlijke omstandigheden bleken de hoeveelheid prikkels die ik er binnen kreeg erg slecht voor mijn gezondheid. Vanwege de gezondheidsproblemen was werken als docent niet meer mogelijk. De balans tussen belastbaarheid en belasting was weg. Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen begreep precies hoe ik mijn hobby, Portugese biologische wijnen, op de juiste manier en binnen de grenzen van mijn belastbaarheid, om kon zetten naar mijn onderneming "Vinho Bio".
Zo heb ik besloten mijn passies voor Portugal en duurzaamheid in het algemeen meer te gaan volgen.

De lijnen die ik wil volgen voor mijn bedrijf zet ik op in de gesprekken, daarin staan plezier, het behouden van eigen gezondheid en de financiële stabiliteit centraal.

Rob had heel goed door dat mijn neiging om flink gas te geven averechts kan werken. Het is fijn dat iemand een diepe, brede en zakelijke levenservaring heeft en die op integere en plezierige wijze inzet. Zo kom ik nog meer tot mijn recht in mijn werk. We (h)erkennen beiden dat gestage voortgang en focus op mijn kernactiviteit van belang is. Dat is vooral om nog meer zichtbaar te worden als importeur van duurzame herleidbare kwaliteitswijnen uit Portugal, waarover ik met groot enthousiasme elk verhaal kan vertellen. Kortom ik ben zeer blij met Rob en Bijzonder Ondernemen!

De onderneming van Marchienes is online te vinden via www.vinhobio.nl

Meer weten over de mogelijkheden bij Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen? Mail naar info@bijzonderondernemen.nl voor een vrijblijvende afspraak.


 
 Jelte Boersma - Woody Work

Ik wist altijd al dat ik graag ondernemer wilde worden, dat zat er van jongs af aan al in. Maar de manier hoe was, vanwege mijn medisch verleden, nog even de vraag.

Er was bij mij nog heel veel onduidelijkheid en onzekerheid over een bedrijf beginnen naast mijn WAJONG uitkering. Extra begeleiding en hulp zou welkom zijn. Via mijn docent ondernemen van mijn opleiding kwam ik in contact met Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen.

De samenwerking met- en begeleiding door de experts vind ik erg leerzaam en aangenaam. Ze weten precies de vinger op de zere plekken te leggen en met de juiste tips en tricks lossen we die gezamenlijk op.

Het traject bij EBO heeft vooral mijn onzekerheid als persoon en als ondernemer weggenomen.

Daarnaast heb ik ook heel veel geleerd op het gebied van administratie, dat bleef voor mij maar een lastig iets. Door er over te praten en het samen gewoon te doen, begon ik administratie uiteindelijk zelfs leuk te vinden.

De vrijheid die je hebt als ondernemer is natuurlijk heerlijk maar in het begin ook erg lastig. Dan is het fijn als een expert soms met een oogje over je schouder mee kijkt. En je helpt om stapje voor stapje meer en meer zelfstandiger te worden in het nemen van beslissingen voor je onderneming.

Kortom: de begeleiding door Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen heeft mij veel inzichten en zelfvertrouwen gegeven richting ondernemerschap. 

De onderneming van Jelte is te vinden via https://woodywork.nl/

Meer weten over de mogelijkheden bij Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen? Mail naar info@bijzonderondernemen.nl voor een vrijblijvende afspraak.